Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Να αλλάζεις σημαίνει να ζεις


"Κάνε μια ριζική αλλαγή στον τρόπο ζωής σου και ξεκίνα έντονα να κάνεις πράγματα που παλιότερα ούτε που θα σκεφτόσουν να κάνεις, ή που ήσουν πολύ διστακτικός να τα τολμήσεις.
Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που ζουν δυστυχισμένοι και παρ' όλ' αυτά δεν παίρνουν την πρωτοβουλία ν' αλλάξουν την κατάσταση τους, επειδή εξαρτώνται από την ασφάλεια, τον κομφορμισμό, τον συντηρητισμό, όλα αυτά που φαίνεται πως εξασφαλίζουν την γαλήνη του πνεύματός τους, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο για το περιπετειώδες πνεύμα του ανθρώπου, από ένα ασφαλές μέλλον.
Ο βασικός πυρήνας του ζωντανού πνεύματος του ανθρώπου είναι το πάθος του για την περιπέτεια. Η χαρά της ζωής προέρχεται από την επαφή με νέες εμπειρίες και ως εκ τούτου δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να έχουμε μια συνεχή εναλλαγή ορίζοντα και κάθε μέρα να έχουμε έναν νέο και διαφορετικό ήλιο.
Αν θες κάτι περισσότερο από τη ζωή, πρέπει να απαλλαγείς από την τάση για την μονότονη ασφάλεια και να υιοθετήσεις έναν πιο ριψοκίνδυνο τρόπο ζωής, ο οποίος μπορεί αρχικά να σου φαίνεται τρελός. Αλλά όταν συνηθίσεις μια τέτοια ζωή, θα μπορέσεις να δεις όλη την σημασία της και την αφάνταστη ομορφιά της."

Επιστολή του McCandless στον φίλο του Ronald Franz, από την ταινία "Into the wild".
(Φώτο: Ισλανδία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου