Ο άνθρωπος της Λυκώρειας

"Μ' αρέσουν όλοι Εκείνοι που μοιάζουν με βαριές σταγόνες και που πέφτουν μία - μία από το σκοτεινό σύννεφο, που κρέμεται πάνω από τους ανθρώπους: κηρύσσουν ότι ο κεραυνός έρχεται και πάλι χάνονται σαν κήρυκες.
Δείτε! Είμαι ένας κήρυκας του κεραυνού, και μια βαριά σταγόνα από το σύννεφο: μ' αυτός ο κεραυνός λέγεται Υπεράνθρωπος."
Φριδερίκος Νίτσε, "Τάδε έφη Ζαρατούστρα"


Ο άνθρωπος της Λυκώρειας είναι εραστής της περιπέτειας.
Η φύση είναι το σπίτι του. Τον συναρπάζει το δέος και η μεγαλοπρέπεια του άγριου τοπίου γιατί εκεί βιώνει τον φυσικό ρυθμό, την ιερότητα του κόσμου και την ομορφιά της ζωής. Αγαπά την περιπέτεια και την φύση, γιατί μέσα από την εξερεύνηση του αγνώστου, ανακαλύπτει τον εαυτό του. Είναι ένας πειρατής σε φουρτουνιασμένες θάλασσες. Ένας Λύκος στο ανεξερεύνητο δάσος της ζωής.

Ο άνθρωπος της Λυκώρειας είναι άνθρωπος του Αγώνα και της Μάχης.
Προσπαθεί να κατακτά στην ανάβασή του, τον ηρωικό τρόπο ζωής. Μαθαίνει έτσι να κατακτά στόχους, αναγνωρίζοντας τις δοκιμασίες. Μαθαίνει να λειτουργεί με συντροφικότητα, πίστη, θάρρος και αλληλεγγύη. Ζεσταίνει τους συνανθρώπους του και να είναι πηγή δύναμης, χαράς και θετικής ενέργειας. Το πνεύμα του είναι το "Εμείς" και όχι το "Εγώ". Γνωρίζει την διαφορά ανάμεσα στην άμιλλα και στον ανταγωνισμό. Η ανάβαση προς την κορυφή, είναι ένας αγώνας πρωτίστως εσωτερικός, που εξυψώνει την ψυχή και χαλυβδώνει το σώμα και την θέληση.

Ο άνθρωπος της Λυκώρειας είναι ακούραστος καλλιεργητής.
Η καλλιέργεια με υπομονή και επιμονή, είναι μία πολύ εσωτερική υπόθεση. Είναι ο πόνος της δημιουργίας και το ασυναγώνιστο αποτέλεσμα της πειθαρχίας και της ομαδικότητας. Η ζωή η ίδια είναι Δημιουργία! Ο άνθρωπος της Λυκώρειας είναι Καλλιεργητής σε κάθε επίπεδο της ύπαρξής του, απέναντι στα εφήμερα, καταναλωτικά όντα. Γνωρίζει ότι μόνο οι γερές ρίζες θα φέρουν στο μέλλον τα άνθη της Νίκης. Οι αξίες της ανιδιοτελούς αγάπης, προσφοράς και αφοσίωσης είναι αυτές που θα μεγαλώσουν ένα αρμονικό δέντρο της ζωής με βαθιές ρίζες στο παρελθόν και πανέμορφα κλαδιά στον ουρανό του μέλλοντος.

Ο άνθρωπος της Λυκώρειας είναι αντικομφορμιστής.
Η εξερεύνηση και οι δυσκολίες, είναι γι' αυτόν η πρόκληση της ζωής. Και η ζωή αρχίζει εκεί όπου τελειώνει η βόλεψη και ο συμβιβασμός. Ο άνθρωπος της Λυκώρειας βλέπει με περιφρόνηση τους σκλάβους της "κανονικότητας". Δεν εργάζεται για να γίνει άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας. Άνθρωπος πλήρης και αυτοεπιβεβαιωμένος. Δεν έχει το άγχος της αυτοπροβολής, αλλά εμφορείται από την ηρεμία της δύναμης. Θέλει να είναι το παράδειγμα, εναρμονίζοντας τις αξίες του με τον τρόπο ζωής του.

Ο Άνθρωπος της Λυκώρειας είναι ο Άνθρωπος της Παράδοσης.
Είναι αυτός που ταξιδεύει ενάντια στο ρεύμα του ποταμού για να ανακαλύψει την πηγή του. Εκεί που αναδεύεται το καθαρό και κρυστάλλινο νερό του κόσμου. Επιδιώκει συνεχώς την αυτοβελτίωση. Την σεμνότητα της γνώσης και όχι την αδιαλλαξία της ημιμάθειας. Ο Άνθρωπος της Λυκώρειας εκπροσωπεί έναν τρόπο ζωής που προέρχεται από μια πνευματική και φιλοσοφική άποψη της ύπαρξης.

Ο άνθρωπος της Λυκώρειας είναι Ιδεαλιστής.
Μέσα σε έναν κόσμο ταχύτητας, μέσα στην πολύβουη νύκτα της ανθρωπότητας, αφουγκραζόμαστε κραδασμούς αιώνων... Στην εποχή της ασύστολης  φλυαρίας και της ανερμάτιστης οχλαγωγίας, έχουμε να προτείνουμε μια άλλη στάση ζωής. Ελάτε στο πλήρωμα μαζί μας. Μια μεγάλη περιπέτεια ξεκινά. Ένα μεγάλο εξερευνητικό ταξίδι προς την κορυφή ενός όρους μυθικού. Και αυτός ο Μύθος είναι η μορφοποιητική δύναμη του Νέου Ανθρώπου.

Εραστές της περιπέτειας... "Πιστέψτε με! Το μυστικό για να μαζέψετε τη μεγαλύτερη σοδιά, τη μεγαλύτερη χαρά της ύπαρξης, είναι το ζειν επικινδύνως!" -Φριδερίκος Νίτσε-