Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Πιθανή ανακάλυψη απολιθωμένων εξωγήινων μικροοργανισμών μέσα σε μετεωρίτη.

Εάν οι εκτιμήσεις της ομάδας των επιστημόνων είναι σωστές, τότε τα μικροσκοπικά απολιθώματα που ανακαλύφθηκαν μέσα σε έναν μετεωρίτη, που βρέθηκε στη Σρι Λάνκα το Δεκέμβριο, είναι η πρώτη απόδειξη εξωγήινης ζωής.
Με μία λεπτομερή έκθεση υπό τον τίτλο "Διατομές Απολιθωμάτων εντός Νέου Ανθρακώδους Μετεωρίτη" που δημοσιεύεται στο "Journal of Cosmology", οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως έχουν ισχυρές ενδείξεις για την ύπαρξη ζωής σε όλο το σύμπαν.
Ο καθηγητής Wickramasinghe διευθυντής στο Κέντρο Αστροβιολογίας, του πανεπιστήμιου του Μπάκιγχαμ και οι συνεργάτες του, εξέτασαν το μετεωρίτη με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο και ανακάλυψαν "μικροσχηματισμούς και μορφολογικά χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε γήινες διατομές". Η ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα πως αυτές οι δομές των απολιθωμάτων, εντός του μετεωρίτη, μπορεί να αποτελούν απόδειξη για την ύπαρξη ζωής πέρα από τη Γη. Με λίγα λόγια οι επιστήμονες αυτοί ανακάλυψαν μάλλον απολιθωμένα εξωγήινα μικρόβια που ομοιάζουν πολύ με τα γήινα.
Ακόμη τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά και η διεθνής επιστημονική κοινότητα ερευνά διάφορα  ενδεχόμενα γύρω από τον μετεωρίτη Polonnaruwa. Αν όμως όσα αναφέρει η έκθεση, γίνουν αποδεκτά από την επιστημονική κοινότητα, τότε θα μπορούμε να κάνουμε λόγο για την ανακάλυψη του αιώνα.
Η έκθεση των επιστημόνων είναι εδώ. Φωτογραφίες παρακάτω.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου